Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

SECOND GENERATION

Η δεύτερη γενεά μεταναστών, δηλαδή τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή ήρθαν στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία και δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα πέραν της Ελλάδας, είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.
Τα παιδιά αυτά φοίτησαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και μετείχαν της ελληνικής παιδείας. Είναι έλληνες, ουδείς δύναται να το αμφισβητήσει αυτό. Όμως το κράτος, επικαλλούμενο το δίκαιο αίματος που η ισχύς του είναι μάλλον όψιμη καθώς στην Ελλάδα σε παλαιότερες εποχές ίσχυε το δίκαιο εδάφους όπως ακριβώς και στην λοιπή Ευρώπη, αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα τους, δηλαδή αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν δίνει την ελληνική ιθαγένεια αλλά αρνείται να παράσχει ακόμα και την άδεια παραμονής. Τα παιδιά αυτά, που πλεον είναι ενήλικες και επομένως έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται η τρίτη γενεά μεταναστών, δεν έχουν ούτε πιστοποητικό γεννήσεως!
Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Πρόκειται για έλληνες που δεν έχουν διαβατήριο. Για έλληνες που δεν μπορούν να κάνουν το μεταπτυχιακό τους σε κάποια άλλη χώρα, όπως οι συμπολιτες τους. Για έλληνες που δεν ψηφίζουν. Για έλληνες που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αθλητική ομάδα. Για έλληνες καταδικασμένους στην μαύρη εργασία. Πρόκειται
για έλληνες δεύτερης κατηγορίας. Πρόκειται για έλληνες καταδικασμένους στην καθημερινή ανασφάλεια και στον κονωνικό αποκλεισμό.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν εκπαιδευτεί με έξοδα του ελληνικού κράτους. Και ενώ το κράτος μεριμνεί για την εκπαίδευση τους, στη συνέχεια δεν τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν και να ενισχύουν την οικονομία της χώρας με την εργασία και τις γνώσεις τους.
Τα παιδιά αυτά είμαστε εμείς...ο Νίκος, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Μανώλης, η Μαρία, η Ράνια...
Τα παιδιά αυτά θα μπορούσαν να είσασταν και Εσείς.

Ζητάμε την υποστήριξη σας για μια Ελλάδα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των ελλήνων, όλων των ανθρώπων, αναξαρτήτως φύλου, χρώματος, καταγωγής.
Ζητάμε αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας.

Εάν είστε μαζί μας,
εάν οι διεκδικήσεις μας σας βρίσκουν σύμφωνους,
δηλώστε το με την υπογραφή σας:
http://www.kounia.org

Η συμβολή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική!


21 σχόλια:

criticalthinking είπε...

Καλως ήρθατε στη μπλογκόσφαιρα!
Ευχόμαι ολόψυχα οι διεκδικήσεις σας να αγκαλιαστούν απο το σύνολο της μπλογκοπαρέας!
Φυσικά και συμφωνώ με τα αιτήματα σας. Έχω επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας και έχω υπογράψει.
Ενημερώνετε μας για όποιες άλλες εκδηλώσεις κάνετε και πείτε μας με ποιον άλλο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε.
Σας εύχομαι καλή δύναμη
Θα είμαστε μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

Το μέγιστο πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών, το οποίο βέβαια συνδέεται άμεσα όχι μόνο με τον ρατσισμό αλλά και με μια εξοργιστικά αδικαιολόγητη αλαζονεία έναντι πολύ πιο προηγμένων και ανοιχτόμυαλων κρατών όπως η Μεγάλη Βρετανεία, είναι ότι πάσχει και προωθεί τον υπέρτατο εθνικισμό. Οι Νεοέλληνες πάσχουν από ψευδαισθήσεις μεγαλομανίας, θεωρώντας πως αποτελούν την αφρόκρεμα των λαών και πως το να είσαι Έλληνας είναι 'προνόμιο' (το οποίο προφανώς αρνούναι να παραχωρήσουν στους μετανάστες). Για τους πραγματικά μορφωμένους, έξυπνους ανθρώπους, τέτοιος εθνικισμός είναι ένδειξη αμάθειας, αμορφωσιάς και υπέρμετρης βλακείας. Το πρόβλημα δε θα λυθεί αν δε βρούμε σοβαρούς, χαρισματικούς ηγέτες να ξεριζώσουν από το κεφάλι του Νεοέλληνα πως είναι ο εκλεκτός και να του διδάξουν ΣΕΒΑΣΜΟ στην ανθρώπινη φύση πέρα από τα εθνικά όρια.
ΥΓ. Είμαι Ελληνίδα από Έλληνες γονείς, παππούδες, προππάπους κοκ.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας!
Επιτέλους ήρθατε στη παρέα μας!
Υποστηρίζω με κάθε δύναμη τα αιτήματα σας.
Σας προτείνω πάντως να ανοίξετε μια διαφορετική σελίδα με υπογραφές που να αφορά μόνο την ιθαγένεια.
Δεν πρέπει να ζητάτε ή ιθαγένεια ή πιστοποιητικό γέννησης γιατί θα πάρετε μόνον το δεύτερο και αυτό είναι το ελάχιστο.
Επίσης πρέπει να μπείτε σε όσα ιστολόγια μπορείτε περισσότερο και να ανακοινώσετε την παρουσία σας και τα αιτήματά σας ώστε η παρέα μας να μάθει την υπάρξη του ιστολογίου σας.
Και επειδή είστε καινούργιοι θέλω να σας πώ να αναρτάτε κείμενα συχνά και να συνομιλήτε μαζί μας.
Πρέπει να σας γνωρίσουμε!!!

elentelon είπε...

Το δικαίωμα να συμμετέχουν στην οικονομία της χώρας το δίνει...Σ'αυτούς που έχουν βγάλει (με τα χίλια ζόρια) άδεια παραμονής, επιβάλλει φόρους,κρατάει ένα κάρο λεφτά απο τα έτσι κι αλλιώς λίγα εισοδήματά τους...αλλά κατα τ'άλλα κανένα δικαίωμα ψήφου!Να μην έχουν φωνή...γιατί αν μιλήσουν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι...θα ρίξουν κυβερνήσεις!!

Ανώνυμος είπε...

ERIC ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ?
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

TTRabler είπε...

Από τα ελάχιστα που εγώ μπορώ να κάνω είναι να διαδώσω το ιστολόγιό σας όπου μπορώ, το θέμα πρέπει να το αναδείξετε με κάθε τρόπο, καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστουμε πόλυ για την υποστήριξη οτιδήποτε μπόρει ο καθένας κάλο είναι.

Godot είπε...

Καλως ήρθατε σε ένα μέρος που τουλάχιστον μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα για όλα αυτά ιδίως γιατί πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε την αληθινή διάσταση των πραγμάτων.
Πείτε τα πράγματα με το όνομά τους κι εμείς θα ακούμε προσεκτικά για να καταλάβουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουν ΑΥΤΟΙ οι λόγοι που σας έφεραν εδω.
Να στε καλα.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρεται!
Στο blog του Βενιζέλου (www.evenizelos.blogspot.com), απο όπου και έμαθα για την ύπαρξη του ιστολογίου σας, είδα σήμερα ότι έχει στείλει comments Angelina Jolie όπου συγχαίρει για την πρωτοβουλία αυτή να τεθεί επιτέλους το ζήτημα των μεταναστών στην "υψηλή πολιτική" και εκφράζει την συμπαράσταση της ως πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ.
Κάτι έιναι και αυτό!
Σας το μεταφέρω:

Ο/Η A Jolie είπε...

Dear. Mr. Venizelos,

Please accept our most sincere wishes and appreciation on behalf of UNIFEC for your kind interest and support of important issues such as immigration and human rights in Greece, and by extension in the E.U. and the entire world. You are part of an elite cadre of humanitarians who are in the forefront of global issues and prove each and every day that humanity has no borders.

Thank you very much for your altruism, deep interest and humanity that you've showed in these truly troubled times for immigrants in your native Greece. We at the UN are watching the developments and are truly appreciative of your efforts! You are one of a kind!

Sincerely,

A. Jolie,
Goodwill Ambassador (UN)

Παρασκευή, Νοέμβριος 30, 2007 2:14:00 πμ

Ανώνυμος είπε...

kalo to blog.! keep up the good! job. and faithfully our request will be answered!!

mhpws na vazate kai kamia photo?

criticalthinking είπε...

Καλησπέρα,

πως πηγαίνει η προσπάθεια σας/μας?
Πρέπει πάντως να δώσετε το στίγμα σας και σε άλλα ιστολόγια.
Όταν σας μάθουμε, θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και επομένως θα αυξηθούν οι φωνές υποστήριξης σας!
Καλή βδομάδα!

harrygrath είπε...

Αναρωτιεμαι αν τετοιες πρωτοβουλιες ειναι καλοπροαιρετες ή το ξεκαρφωμα του κρυφου ρατσιστη.

Περαν του ορθογραφικου " Καλλυτερες ",η γραμμη της δηλωσης ειναι να εχουν δικαιωματα εφ' οσον ειναι μαιμου " ελληνες ".

Αν δεν θελουν να γινουν μαιμουδες & κρατησουν την εθνικοτητα τους,ποια η θεση σας ?

criticalthinking είπε...

Φίλε harrygrath,
δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει το μήνυμα που έστειλες.
Θέλεις να εξηγήσεις, παρακαλώ, σε τι αναφέρεσαι?

criticalthinking είπε...

Μεταφέρω την απάντηση του υφυπουργού απο την ιστοσελίδα www.evenizelos.blogspot.com:

"Το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης έδωσε δυστυχώς την εξής τυπική και γραφειοκρατική απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή για το νομικό καθεστώς των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς.
Επισυνάπτεται η απάντηση

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην αριθμ. 2360/23-11-2007 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, η οποία κατετέθη στη Βουλή από τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα της κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας και το νομικό καθεστώς των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς, σας γνωρίζουμε κατά λόγο αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 2 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, τα εν λόγω τέκνα δύνανται να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια λόγω γέννησής τους σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτούν με τη γέννησή τους την αλλοδαπή Ιθαγένεια των γονέων τους ή είναι άγνωστης Ιθαγένειας. Στο πεδίο εφαρμογής της προαναφερόμενης διάταξης υπάγονται και οι περιπτώσεις των τέκνων γεννηθέντων από ανιθαγενείς γονείς. Σε αντίθετη περίπτωση, δύνανται, εφόσον αυτά ενηλικιωθούν, να υποβάλουν αίτηση πολιτογράφησης ακολουθώντας την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Ελληνική Πολιτεία παρέχει όλες οι νόμιμες διευκολύνσεις στα τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται και ζουν στη χώρα μας, προκειμένου να επιτύχει την ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, εξασφαλίζοντας τους όλα τα νόμιμα δικαιώματα τους (υγεία, ασφάλιση, εκπαίδευση).

Σχετικά δε με τη διατυπούμενη στην εν λόγω ερώτηση επισήμανση περί νομικής "ανυπαρξίας" τους, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ληξιαρχικό νόμο, άρθρο 5 του Ν.344/1976, υφίσταται υποχρέωση δήλωσης ενώπιον του αρμόδιου ληξίαρχου του γεγονότος της γεννήσεώς τους, που έχει λάβει χώρα στην Περιφέρεια αυτού, προκειμένου να συνταχθεί οικεία ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, η οποία φέρει την αποδεικτική ισχύ δημοσίου εγγράφου, σύμφωνα με το άρθρο 438 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αναφορικά δε με το καθεστώς νομιμότητας παραμονής τους, εφόσον αυτά δεν έχουν συμπληρώσει το 14o έτος της ηλικίας τους, ακολουθούν τις διατάξεις που ισχύουν για τους γονείς τους σχετικά με τη χορήγηση αδειών παραμονής, αφού καλύπτονται από το άτομο που ασκεί τη γονική μέριμνα.

Όσον αφορά, τέλος, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η Υπηρεσία μας κρίνει ότι είναι επαρκές και συνάδει με τις γενικές αρχές και διακηρύξεις των ευρωπαϊκών και διεθνών οργάνων και θεσμών, χωρίς ωστόσο να αποκλείει οποιαδήποτε ουσιαστική πρόταση τροποποίησης, η οποία θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή, Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ήδη λειτουργεί τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο σχετικό μητρώο αλλοδαπών μονίμων κατοίκων, στο πλαίσιο έκδοσης της άδειας παραμονής τους.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθανάσιος Νάκος"

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ?
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ?
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα ολοι εμεις οι μεταναστες πρεπει να παρουμε την ελληνικη ταυτοτητα ομως δεν πρεπει να αφομοιωθουμε. Δεν θα μας κανουνε με το ζορι Ελληνες.

criticalthinking είπε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΊΔΡΥΜΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΤΣΟΥ

στο πλαίσιο του Money Show, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Φεβρουαρίου 2008 στο Ζάππειο Μέγαρο

διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008
και ώρα 12:00 -14:00
στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Βεράντα) με θέμα:

«Η Εικόνα του “Άλλου” και η Ενσωμάτωση των Μεταναστών»

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ευρωβουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, Ευρωβουλευτής
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΑΒΟΣ, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.)

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι :
ANWAR IQBAL, Αντιπρόεδρος του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου,
Μέλος του forum των μεταναστών
KAYU LIGOPORA, Μέλος του forum των μεταναστών,
Γενικός Γραμματέας της Τανζανικής κοινότητας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος ΓΚΑΖΜΕΝΤ ΚΑΠΛΑΝΙ

Ανώνυμος είπε...

πάρτε το δικό μου το διαβατήριο γιατί εγώ έχω αρχίσει να ντρέπομαι που το κουβαλάω.
καλό κουράγιο.

Άννα

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε...το ελληνικό κράτος ασχολείται με τους μετανάστες τόσο λίγο όσο ασχολείται με τους Έλληνες, κι ούτε τους προστάτεψε απ'την εκμετάλλευση του κεφαλαίου.
Ας τα λουστούμε τώρα όλοι.
Όσοι Έλληνες νομίζετε ότι η ιθαγένεια και η συνείδηση είναι θεόσταλτες ή ότι στα παπάρια σας κατοικεί τ'αρχαίο πνεύμα τ'αθάνατο και τα φλόκια σας βγάζουν quality 100% pure Έλληνες κοιμάστε ορθοί.
Κι όσοι από σας επήλυδες δε θέλετε να γίνετε "με το ζόρι Έλληνες" να σηκωθείτε να φύγετε και να πάτε εκεί που νομίζετε ότι ζουν οι όμοιοί σας. Ένα κάρο άνθρωποι πήγαν σε ξένες χώρες, προσαρμόστηκαν και αφομοιώθηκαν. Οι υπόλοιποι λύσσαξαν στη γκρίνια.
Διαλέχτε λοιπόν και πάρτε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι BLOGGERS του WWW.SECONDGENERATIONO7.BLOGSPOT.COM
και η καμπάνια
«ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ»
διοργανώνουν Πάρτι-Συναυλία με ήχους
funky, soul,
hip-hop, drum’ n’ bass
την Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 10μμ
στο BAR ΟΣΤΡΙΑ (Θεμιστοκλέους 65, Εξάρχεια)
Συμμετέχει ο Mc Yinka
Και οι DJs :
ESPEEKAY
TEXTURE
JEROME A.K.A THE SOURCE
MELIC

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

Τιμή εισόδου με ποτό: 8 ευρώ
(τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της καμπάνιας και του SecondGeneration07)

criticalthinking είπε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι BLOGGERS του WWW.SECONDGENERATIONO7.BLOGSPOT.COM
και η καμπάνια
«ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ»
διοργανώνουν Πάρτι-Συναυλία με ήχους
funky, soul,
hip-hop, drum’ n’ bass
την Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 10μμ
στο BAR ΟΣΤΡΙΑ (Θεμιστοκλέους 65, Εξάρχεια)
Συμμετέχει ο Mc Yinka
Και οι DJs :
ESPEEKAY
TEXTURE
JEROME A.K.A THE SOURCE
MELIC

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

Τιμή εισόδου με ποτό: 8 ευρώ
(τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της καμπάνιας και του SecondGeneration07)

Ανώνυμος είπε...

ρε πεδια σεβαμος στη διπλη ταυτοτητα ο καθενας μπορει να ειναι ελληνας και παραλληλα αφρικανος,αλβανος και οχι απολιτα οτι πρεπει επειδη ζει ελλαδα να ειναι ελληνας δηλαδη οπως ο ελληνας στο καναδα ειναι καναδεζος πολιτης αλλα και ελληνας