Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Κάποια παιδιά γίνονται, επιτέλους, νόμιμα

Κάποια παιδιά γίνονται, επιτέλους, νόμιμα Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Καθημερινή" (28/06/08)
Τολμηρή ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών σ’ ένα καυτό κοινωνικό θέμα, που εκκρεμούσε εδώ και δεκαπέντε χρόνια
Της Μαριας Δεληθαναση
Σε 120.000 ανέρχονται οι αλλοδαποί μαθητές στη χώρα μας, αποτελώντας το 10% του μαθητικού πληθυσμού. Εχουν γεννηθεί εδώ ή έφθασαν με τους γονείς τους σε μικρή ηλικία. Ομως, μετά την ενηλικίωση ζουν υπό τη δαμόκλεια σπάθη της παρανομίας ή της απέλασης σε ένα κράτος που μπορεί να είναι χώρα των γονιών τους, αλλά όχι δική τους. Είναι παιδιά σαν τον 23χρονο καθηγητή μουσικής Γιώργο Σαμψών Χατζατριάν, που οι γονείς του ήρθαν από την Αρμενία, όταν ήταν 7 χρονών. Απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, επανειλημμένως βραβευμένος σε μουσικούς διαγωνισμούς, είδε κάποια στιγμή τη γραφειοκρατία να του τείνει το χέρι προς απέλαση. Είναι παιδιά σαν τον 33χρονο αγιογράφο Ηλία Κιάμα Τζουνγκούνα, που ο Κενυάτης πατέρας του είχε σπουδάσει εδώ, με υποτροφία, Θεολογία: «Είμαστε κομμάτι αυτής της χώρας», λέει. «Θέλουμε να προσθέσουμε στον πολιτισμικό και κοινωνικό της πλούτο. Με κάθε επιτυχία στο ποδόσφαιρο ή αλλού πανηγυρίζουμε, γιατί είναι δική μας επιτυχία. Οταν το περασμένο καλοκαίρι κάηκαν τα δάση, ήταν βαθιά η λύπη. Δεν είμαστε καιροσκόποι που κοιτάνε να πάρουν ό,τι μπορούν»... Είναι σαν τον 26χρονο φοιτητή Νίκο Οντουμπιτάν, που έχει διανυκτερεύσει τρεις, τέσσερις φορές σε κρατητήρια. «Μου λένε «πρέπει να σε προσαγάγουμε για εξακρίβωση στοιχείων» και ενώ οι Ελληνες φίλοι μου πάνε κανονικά στα σπίτια τους, εγώ βγαίνοντας βόλτα μπορεί να βρεθώ στο κρατητήριο»... Αυτό το καυτό κοινωνικό θέμα (που γέννησε την καμπάνια «ρατσισμός από την κούνια») έρχεται να επιλύσει το υπουργείο Εσωτερικών με μια τολμηρή ρύθμιση που «εκκρεμούσε» εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια. Κάποια παιδιά αποκτούν επιτέλους νομιμότητα. «Συγχρόνως», σημειώνει ο νομικός και υπεύθυνος του διαδικτυακού περιοδικού www.diavatirio.net, κ. Βασίλης Χρονόπουλος, «ανοίγει ο δρόμος για να τεθούν ζητήματα τροποποίησης του κώδικα ιθαγένειας, ώστε τα παιδιά των μεταναστών να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην ελληνική υπηκοότητα».


Θα έχουν τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων
Σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπ. Εσωτερικών στο σ/ν «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιοτήτων του υπ. Εσωτερικών», όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, εφόσον οι γονείς τους εξακολουθούν να διαμένουν νομίμως στη χώρα, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και εφόσον έχουν ολοκληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, θα ενταχθούν στο καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων. Χωρίς τις προϋποθέσεις που θεσπίζονται στο Ν. 3386/2005 (ελάχιστο ετήσιο εισόδημα 8.500 ευρώ, ένσημα κ.ά.) αλλά με όλα τα πλεονεκτήματα των επί μακρόν διαμενόντων: πενταετή άδεια παραμονής που ανανεώνεται αυτομάτως για δύο ακόμη πενταετίες και στη συνέχεια απόκτηση υπηκοότητας. Μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. για σπουδές ή εργασία, έχουν όλα τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα που έχει ένας Ελληνας πολίτης. Οι άδειες θα χορηγηθούν απευθείας από τις περιφέρειες.

«Με αυτήν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για πρώτη φορά ανοίγει ένας σοβαρός διάλογος για το καθεστώς των παιδιών μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στη χώρα μας» σημειώνει ο κ. Χρονόπουλος. «Είναι παράλογο ένας νέος άνθρωπος, που έχει εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο και έχει προχωρήσει σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, να αναζητά δουλειά όπου να ’ναι, όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του, για να μη γίνει παράνομος. Ξέρετε πόσα από αυτά τα παιδιά καταλήγουν να εργάζονται σαν οικοδόμοι ή καθαρίστριες; Η πλειονότητα. Είναι παράλογο να απειλούνται με απέλαση από ένα κράτος που έχει πληρώσει τόσα χρόνια, τόσα χρήματα για την εκπαίδευσή τους»...

Το γεγονός ότι από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσα παιδιά έχουν έρθει σε μικρή ηλικία (οπότε εκπαιδεύτηκαν εδώ) ή έχουν γεννηθεί εδώ, αλλά οι γονείς τους επέστρεψαν στη χώρα καταγωγής (κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια, διότι την Ελλάδα γνωρίζουν ως πατρίδα τους) είναι ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν. Αδιευκρίνιστο παραμένει, αν θα ζητηθεί η καταβολή του παραβόλου των 900 ευρώ που είχε προβλεφθεί για τους επί μακρόν διαμένοντες (κρίθηκε παράνομο και καταχρηστικό από το ΣτΕ). Με μεγάλη δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι νέοι το ενδεχόμενο νομιμοποίησής τους. Εχουν ζήσει τόσα πολλά... «Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα ένσημα ή το νομοσχέδιο να καταψηφισθεί στη Βουλή... » λέει ο 27χρονος μουσικός Μανώλης Αθονάλιο, μέλος του συγκροτήματος του Φίλιππου Πλιάτσικα. Και ο Νίκος προσθέτει: «Εμείς απλά διαθέτουμε ένα χαρτί που να λέει ότι έχουμε γεννηθεί εδώ. Φοβάμαι μήπως κι αυτή τη φορά γίνεται για εισπρακτικούς λόγους και δεν υπάρξει ευοίωνη κατάληξη. Ακόμη και η σπουδαστική ή εργασιακή άδεια που παίρνουμε σήμερα καθυστερεί τόσο πολύ που μέχρι να βγει η μια, έχει λήξει η άλλη».

Στο νομοσχέδιο επιλύεται επίσης το πρόβλημα των εποχιακά εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις επισιτισμού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανανεώσουν τις άδειες διαμονής τους, όταν η ανανέωση συνέπιπτε με περίοδο μη λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ανανέωση της άδειας

Επεκτείνεται κατά ένα μήνα και για ορισμένες περιπτώσεις μέχρι την ημερομηνία ανανέωσης της άδειας διαμονής, το διάστημα στο οποίο οι μετανάστες υποχρεούνται να δηλώσουν τις μεταβολές στην προσωπική ή εργασιακή τους κατάσταση (σήμερα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα μετά την παρέλευση δύο μηνών). Σε άδειες δεκαετούς διάρκειας μετατρέπονται οι άδειες αορίστου διαμονής. Θεσπίζεται έλεγχος του βαθμού ενσωμάτωσης όσων κατέχουν τις άδειες και ακύρωσή τους αν ο μετανάστης απουσιάσει από την Ελλάδα περισσότερο από δύο χρόνια μέσα στη 10ετία. Ρυθμίζονται οι άδειες διαμονής συζύγων επαναπατρισθέντων, παλιννοστησάντων και ομογενών, στους/στις οποίες χορηγείται άδεια διαμονής χωρίς περαιτέρω έλεγχο. Αλλά εκκρεμεί το πρόβλημα με τις αλλοδαπές γυναίκες, μητέρες και σύζυγους Ελλήνων. Τα διαβατήριά τους συνήθως δεν ανανεώνονται από τις χώρες προέλευσης και αντιμετωπίζουν δυστοκία στην έκδοση πολιτογράφησης.

Πικρές «εξομολογήσεις»
«Είσαι υπό προθεσμίαν»

Ο 33χρονος Ηλίας Κιάμα Τζουνγκούνα,, αγιογράφος, ήρθε στην Ελλάδα τριών ετών. Τρία από τα πέντε αδέλφια του έχουν ήδη την ελληνική υπηκοότητα. Αν δεν την πάρει, θα παραμείνει μετανάστης. Ο ιεραπόστολος που έφερε τον Κενυάτη πατέρα του στην Ελλάδα, ο πατήρ Αμφιλόχιος Τσούκος, που σήμερα μονάζει στον Ταξιάρχη Μιχαήλ Θάρη της Ρόδου, ήταν αυτός που κάλεσε τον ταλαντούχο στο σχέδιο, Ηλία, για να μάθει αγιογραφία, όταν δεν πέρασε την πρώτη χρονιά στο πανεπιστήμιο. «Μου είχε πει: “Αν μάθεις αγιογραφία, θα θρέψεις τον εαυτό σου και όλη την οικογένειά σου” και είχε δίκιο», λέει ο Ηλίας. Την επόμενη χρονιά ο νεαρός πέρασε στη Φιλοσοφική, αλλά είχε πάρει τον δρόμο του. «Τα εμπόδια που συναντάς, καθορίζουν τον δρόμο που θα πάρεις», λέει. Μέχρι τον πρώτο μεταναστευτικό νόμο η αστυνομία δεν κυνηγούσε όσα παιδιά πήγαιναν εδώ σχολείο, σχολιάζει. «Σήμερα έχουμε μπει στην ίδια διαδικασία με ανθρώπους που δεν ξέρουν ελληνικά. Αυτό υπήρξε αξεπέραστο πλήγμα για παιδιά με όνειρα, που βλέπουν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους ένα τείχος να ορθώνεται μπροστά τους. Μόνο με την άδεια παραμονής δεν μπορείς να φτιάξεις τη ζωή σου, να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Ουσιαστικά είσαι υπό προθεσμία. Είναι σα να προσπαθείς να στεριώσεις σ’ ένα σπίτι από όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάνουν έξωση».

«Ζούμε με συνεχές άγχος»

Ο 27χρονος Μανώλης Αθολάνιο γεννήθηκε στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς. «Το σοβαρότερο είναι ότι δεν έχουμε δικαιώματα πολίτη στη χώρα που γεννηθήκαμε», σημειώνει. «Ζούμε με ένα συνεχές άγχος για ένσημα, έγκαιρη ανανέωση της άδειας, το ενδεχόμενο να ξαναλλάξει ο νόμος και να γίνουμε παράνομοι. Με τέτοια προβλήματα, το μόνο που έχεις στο κεφάλι σου είναι η επιβίωση. Εγώ είμαι μουσικός, αλλά πληρώνω ένσημα σαν υπάλληλος γραφείου για να μη γίνω παράνομος στη χώρα μου. Η άδεια δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό, ούτε μπορώ να ταξιδέψω έξω από την Ελλάδα για τη δουλειά μου».

«Ζοφερό το μέλλον»

Ο 26χρονος Νίκος Οντουμπιτάν που σπουδάζει στα ΤΕΙ Αθήνας διευκρινίζει: «Μετανάστης είναι αυτός που μεταναστεύει από μια χώρα σε άλλη. Εμείς έχουμε γεννηθεί εδώ. Αλλά κάθε φορά, πρέπει να το αποδείξουμε στους αστυνομικούς που μας σταματούν, και τους φαίνεται περίεργο». Ζοφερό διαγράφεται στα μάτια του το μέλλον: «Οσοι δεν σπουδάζουν πρέπει να εξαγοράζουν ένσημα και στο πίσω κομμάτι του μυαλού τους υπάρχει πάντα η σκέψη ότι με τον επόμενο μεταναστευτικό νόμο μπορεί να γίνουν παράνομοι. Μόλις τελειώσω τις σπουδές μου κι εγώ, στην ίδια μοίρα θα βρεθώ».

3 σχόλια:

Afrodite Al Salech είπε...

Τι γίνεστε εσείς?
Φιλιά

afrodite al salech είπε...

???

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που διαπιστώσαμε με τα γεγονότα που ακολούθησαν τον θάνατο του "συντρόφου" Αλέξη είναι ότι για πρώτη φορά το δίκτυο Indymedia του George Soros δοκιμάζει την δυνατότητα ταυτόχρονης αναρχικής δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακόμα και στην Τουρκία , που δεν φημίζεται για την δημοκρατική αντιμετώπιση ταραξιών, βρέθηκαν κάποιοι να επιτεθούν στην Ελληνική Πρεσβεία. Βέβαια και μόνο το ότι ο στόχος ήταν Ελληνικός...είναι ικανός λόγος να απουσιάζουν οι Τουρκικές αρχές. Η πρώτη δοκιμή τηλεχειριζόμενης αναρχικής διαδήλωσης ήταν το γιαούρτωμα του Αλογοσκούφη από πλουσιόπαιδα που σπουδάζουν στην Αγγλία με τα λεφτά του « ληστή » μπαμπά τους.
O Soros έχει χρηματοδοτήσει και επιτύχει πολλές "επαναστάσεις" που αποσκοπούσαν σε ανακατατάξεις εξουσίας με σκοπό τα "επαναστατημένα" κράτη να υποχρεωθούν να υποταχθούν στον Αμερικάνικο έλεγχο. Χάρη στον "φιλάνθρωπο" Soros... οι Αμερικάνοι στήνουν νέες πυρηνικές κεφαλές στην Πολωνία και καλλιεργούν έναν νέο ψυχρό πόλεμο που πλέον δύσκολα θα παραμείνει ψυχρός για πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος που ο Soros χρηματοδοτεί κάθε παράγοντα που αποδομεί την συνοχή των κρατών που έχει βάλει στο στόχαστρο. Αυτός είναι ο λόγος που χρηματοδοτεί τους αναρχικούς σε κράτη με εδραιωμένη Δημοκρατία, που χρηματοδοτεί τους εθνικιστές της FYROM ενώ εκεί υπάρχει σοβαρό έλλειμα Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος που χρηματοδοτεί Δημοσιογράφους που έχουν στήλες σε μεγάλες εφημερίδες ώστε να αποσιωπούνται τυχόν δυσάρεστες αλήθειες που τον αφορούν. Όταν δύο κακοπληρωμένοι Βολιβιανοί βρήκαν τραγικό θάνατο σε εργοτάξιο του Soros... δεν κουνήθηκε φύλλο στα Indymedia διότι ξέρουν ποιος πληρώνει την ύπαρξη του δικτύου. Τώρα που σκότωσαν τον Αλέξη, τον "φτωχό" σύντροφο, ...το θέμα πήρε παγκόσμιες διαστάσεις. Στα indymedia βρίσκουν λογικό να υπάρχουν πλουσιόπαιδα...σύντροφοι κι αγωνιστές, βρίσκουν λογικό να έχουν χρηματοδότη τον μεγαλύτερο τυχοδιώκτη του πλανήτη...και θεωρούν λογικό να επιτίθονται στον Ελληνισμό...που είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο υπάρχουμε ως χώρα στους χάρτες της Γης . Αυτό θέλει να πετύχει ο SOROS...αυτό είναι πού γίνεται. Μία ακόμα φιλοαμερικανική "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" που θα φέρει στην εξουσία τον...Έλληνα Σαακασβίλι-Παπανδρέου.
Τα κακομαθημένα δεκαπεντάχρονα πιθηκάκια του Indymedia...έχουν επαρκή αποθέματα βλακείας στον εγκέφαλο ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Τους καθοδηγούν και τους φορτίζουν τεχνητά με μίσος διάφοροι, καλοπληρωμένα υποκείμενα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που θεωρούν ότι όλα είναι θεμιτά...για ν' ανέβουν ελαφρώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Απέναντι στην παραφροσύνη των αρρωστημένων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις ... πλην του ΠΑΣΟΚ και της εξουσιομανίας του το οποίο ξεφτιλίζεται καθημερινά ικετεύοντας για μία συνεργασία με τον κουραμπιέ που λέγεται ΤΣΙΠΡΑΣ....
Αυτά τα πλουσιόπαιδα του Indymedia και του ADSL λοιπόν, που κάνουν την επανάστασή τους, επειδή ο πλούσιος μπαμπάς τους απατάει τη μάνα τους με φτωχές μικρούλες και οι ίδιοι μεγάλωσαν μοναχικά μπροστά σ'ένα DVD Player κι ένα PLAYSTATION , δικτυώνονται κι αποφασίζουν να δράσουν κόντρα στην μονοτονία και την εύκολη ζωή που τους εξασφάλισαν οι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ αλλά πλούσιοι γονείς τους οι οποίοι πιστεύουν ότι τα χοντρά χαρτζηλίκια στις τσέπες των παιδιών τους αποσπούν την προσοχή τους από την μιζέρια της διαλυμένης τους οικογένειας και την παντελή έλλειψη αρχών και ιδανικών. Κάπως έτσι ο σχεδόν ανήλικος γιός γνωστού αριστερού πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε με όπλα και χειροβομβίδες, έκανε ληστεία σε τράπεζα παρόλο που τα χρήματα ΔΕΝ έλειπαν από το σπίτι ενός πολιτικού με αμοιβές που ξεπερνούν κατά πολύ τις 8.000 ευρώ...μηνιαίως. 12 και πλέων βασικοί μισθοί στις τσέπες ενός πολιτικού σε μηνιαία βάση δεν αρκούν για να σταματήσουν τον γιο γνωστού πρώην βουλευτή μικρού αριστερού κόμματος να τρομοκρατεί και να απειλεί τις ζωές και τις περιουσίες τρίτων. Αυτός ο μπαμπάς τρομοκράτη ήταν εκλεγμένος βουλευτής και θεωρείται ΕΠΑΡΚΗΣ και ΙΚΑΝΟΣ ως επίδοξος ηγέτης της κακόμοιρης Ελλάδας. Το κόστος των διαδηλώσεων στην αγορά ανήλθε στα 50.000.000 ευρώ που έγιναν στάχτη και θρύψαλα όπως και 2500 θέσεις εργασίας. 50.000.000 ευρώ που δεν πρόκειται να στερηθούν ΟΥΤΕ ο Βουλγαράκης , ΟΥΤΕ ο Ρουσόπουλος, ΟΥΤΕ ο Ευφραίμ, ΟΥΤΕ ο Πάπιστας ... αγαπητοί φωστήρες επαναστάτες του INDYMEDIA. Ο καταχρεωμένος περιπτεράς θα πληρώσει την αναζήτηση δράσης των βαριεστημένων πλουσιόπαιδων από τα Βόρεια Προάστια.
Οι πρόσφατες διαδηλώσεις ήταν η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ και πιό ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ πράξη που θα μπορούσε να λάβει ποτέ χώρα στην Ελλάδα. Μία τεράστια και καταστροφική στημμένη και προγραμματισμένη διαδήλωση στην οποία...εντελώς "τυχαία" ... κανένα ιδιωτικό αυτοκίνητο πολιτικού δεν χτυπήθηκε, καμιά βίλα στην Εκάλη δεν υπέστη ζημιές, κανένα γιώτ και κανένα ιδιωτικό Lear Jet δεν υπέστη την παραμικρή φθορά.
Οι φτωχοί έγιναν...φτωχότεροι με τα έξυπνα χτυπήματα των κουκουλοφόρων μασκαράδων. Στοχοποιήθηκαν οι μεροκαματιάρηδες της Ερμού, της Πατησίων και του εμπορικού κέντρου των Αθηνών. Με το δικό τους αίμα χτίστηκαν οι επαύλεις των ληστών πολιτικών, αγοράστηκαν τα σκάφη τους, και φούσκωσαν οι λογαριασμοί τους στην Ελβετία...και τώρα δέχθηκαν την χαριστική βολή από τα κακομαθημένα παιδιά των ιδίων ξεπουλημένων πολιτικών.
Θα ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ο γιος του ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥ Αλαβάνου ή του Βούτση, να πετάξουν μολότωφ στις βίλες της Εκάλης. Θα ήταν αδιανόητο ο γιος του Αλαβάνου να έκαιγε και να υποβάθμιζε το ξένο Πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδασε. Αντιθέτως τα Δημόσια Ιδρύματα όπου σπουδάζουν ΔΩΡΕΑΝ τα φτωχά παιδιά των εμπόρων της Πατησίων ...πρέπει να καούν και να γκρεμιστούν ώστε να οδηγηθούν όλοι ...και αναγκαστικά στα ιδιωτικά ιδρύματα τα οποία θα είναι πλέων ισότιμα με τα δήμοσια. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να υφιστάμεθα οικονομικά αυτή την καθιερωμένη ετήσια καταστροφή και καταλήστευση των πανεπιστημίων , πράξεις που λατρεύουν και προστατεύουν συστηματικά οι Πρυτανικές αρχές καθώς έτσι ξαναγεμίζουν τις τσέπες τους με μίζες από την προμήθεια (πραγματική και εικονική) νέου εξοπλισμού για τις ανάγκες της Δημόσιας Παιδείας. Παρέχουν ΑΣΥΛΟ ... μόνο σε αυτούς που καίνε και όχι σ' αυτούς που ο Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει για να προστατεύουν την περιουσία του. Αν είσαι παράνομος δικαιούσαι να χαρείς το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ, ενώ αν είσαι εκπρόσωπος του νόμου...και του Έλληνα φορολογούμενου... στέκεσαι άπραγος από έξω και αφήνεις να καεί το σύμπαν διότι από τη φωτιά...κάποια γίνονται πλουσιότεροι.
Ο Soros πλουτίζει με χρηματιστηριακές επιθέσεις στις οικονομίες ολόκληρων κρατών. Φυσικά έχει επενδύσει και στην πολεμική βιομηχανία η οποία είναι το απραίτητο στήριγμα σε κάθε βίαιη αλλαγή καθεστώτος με ψεύτικες επαναστάσεις που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί.
Ο Soros , όπως και η οικογένεια Bin Ladin επένδυσε στην εταιρία του Bush που λέγεται Carlyle Group και που προσέφερε πολλά κέρδη από την πώληση οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν ενάντια σε άμαχο πληθυσμό. (Ψευδώς εμφανίζουν τον Soros δήθεν εχθρό του Bush) . Στα indymedia ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μιλάς για τον Soros. Ο πρωήν πράκτορας της κομμουνιστικής KGB που λέγεται Πούτιν...είναι φασίστας για τον Soros...και για τα Indymedia. Είναι γνωστές οι προσπάθειες του Soros να ρίξουν τον Πούτιν από την εξουσία που διανοήθηκε να μην ξεπουλήσει την Ρωσσία όπως έκανε ο Pizza Hut-Γκορμπατσώφ. Είναι φασίστες όσοι είναι περήφανοι για τον Ελληνισμό. Στα indymedia είναι ανύπαρκτη η κριτική στα γεράκια του Bush και συνεταιράκια του Soros. Ακόμα και το Γκουντάναμο είναι ανύπαρκτο. Υπάρχει όμως η "μακεδονική" μειονότητα , (οι 60 πράκτορες της FYROM) , και φυσικά ο ΙΟΣ της Ελευθεροτυπίας κι άλλοι γνωστοί ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ πρόθυμοι που ηδονίζονται μέσα από την φωτιά και τον εμφύλιο. Η πρόσφατη επίθεση των κουκουλοφόρων στα γραφεία της Εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... είχε σχέση και με τον διευθυντή της Κώστα Ζουράρι που αποκάλυψε την αθλιότητα της Ρεπούση και με την πατριωτική στάση του εντύπου του, έναντι όλων των φιλοσκοπιανών που έχουν κατακλύσει τον Αθηναϊκό Τύπο. Όταν αποφασίζεις να κάψεις την Ελληνική Σημαία… αντί για τη βίλα του ληστή... στοχεύεις στον εμφύλιο κι όχι στην δικαιοσύνη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας αλήτης της πολιτικής και κανένας από αυτούς που ήπιαν το αίμα του κατεστραμμένου Έλληνα ... δεν βρήκε απέναντί του τα Indymedia των LSD-φλώρων από τα Βόρεια Προάστια. Oι αστυνομικοί τρέμουν να τους ακουμπήσουν για να μην μπλέξουν με τους πανίσχυρους κι αλήτες μπαμπάδες τους. Έτσι οι καταχρεωμένοι επίσης αστυνομικοί για λιγότερα από 1000 ευρώ τον μήνα κάθονται υπομονετικά μέχρι οι "επαναστάτες" της Εκάλης να ξεδώσουν και να ξενερώσουν.
Οι κανακάρηδες της επανάστασης του Indymedia των οποίων οι μπαμπάδες κερδίζουν τα εικοσαπλάσια από τους κακούς μπάτσους φροντίζουν για τη δημιουργία τρόμου, για την εντατικοποίηση της Αστυνόμευσης και για την υποχώρηση της Ελλάδας σε θέματα προσωπικών δεδομένων στα οποία θέλουν να βάλουν χέρι οι ΗΠΑ. Τα παιδιά των ληστών του Δημοσίου πλούτου είναι αυτά που καίνε τα περίπτερα των αναπήρων.
Για τους παράφρονες των Indymedia ... η καθηγήτρια Τζάνη είναι η απειλή για την Δημοκρατία...κι όχι το Γκουντάναμο ή η λέσχη Bilderberg. Με τον ίδιο τρόπο κάποτε το ΚΚΕ όπλισε τους αγράμματους Έλληνες και τους έπεισε να αλληλοσκοτωθούν για τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" του προλεταριάτου που εκπροσωπούσε ο θείος Στάλιν. Κάπως έτσι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες στην Ιταλία εκτέλεσαν τον μόνο πολιτικό που πρότεινε συγκυβέρνηση με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλία. Κάπως έτσι οι καθυστερημενοι αδερφοί Dalton-Ξηροί...φρόντισαν να εδραιωθεί η παντοδυναμία ΟΛΩΝ των ξεπουλημένων αμερικανόφιλων εκδοτών και πολιτικών.